Dorpsraad Bergeijk ’t Hof heeft als doel het bevorderen van een laagdrempelig contact tussen de bewoners van ’t Hof en Gemeente Bergeijk

Terugblik wandel tweedaagse

Sportief in Groot-Bergeijk op 8 en 9 juni 2017.

Onder ideale omstandigheden ging de eerste wandelavond van start met 166 deelnemers.

Wethouder Stef Luijten loste om 19.00 het startschot.

Iedereen kreeg een passende routebeschrijving mee voor diverse afstanden wandelplezier.

De routes waren zorgvuldig uitgezocht en voorbereid. Pijlen wezen de weg en vrolijke muziek van sambaband Voorheen Slagerij Sengers en accordeonvereniging De Lustige Klanken met jeugdorkest zorgden bij vertrek, onderweg en bij terugkomst bij het Aquinohuis voor een gezellige sfeer. Er was voor iedereen zelfgebakken lekkers, fruit, flesjes water, koffie, thee en limonade voor de kinderen. Iedereen werd met applaus binnengehaald. De tweede avond werd het, na stortbuien ’s morgens, uiteindelijk toch prima wandelweer. De deelnemers (152 wandelaars) gingen weer op pad met een andere routebeschrijving een mooie wandeling tegemoet. Bij terugkomst was er weer muziek van

De Lustige Klanken en een optreden van de plaatselijk bekende zanger Frans Pasmans, een fruitbuffet en een loterij van de kleurwedstrijd voor de kinderen. De sfeer was uitstekend, de deelnemers maakten er allen een gezellige bijeenkomst van en de samenwerking en inzet van alle vrijwilligers perfect. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd wandelevenement, dat wegens het succes een vervolg kan krijgen. Deze tocht werd georganiseerd door de volgende partijen: Dorpsraad en Dorpsondersteuner Bergeijk ’t Hof, Gemeente Bergeijk, senioren beweegcoach Gemeente Bergeijk en het Aquinohuis.

Als laatste willen we alle vrijwilligers, en met name de vrijwilligers van het Aquinohuis die zorgden voor de vele lekkere hapjes en drankjes en de route ploeg, EHBO, fotografen en Verhoeven voor de vlaggetjes en hesjes bedanken voor hun enthousiaste inzet voor de Avond Wandel2daagse.

 

Deze tocht werd gesponsord door:

W.S.N. de Grenslopers.

B.D.O. (Triomfboog).

R.S.Z.K. ’t Hofhuys.

V.V.V. Bergeijk.

G.G.D. Zuid-Oost Brabant.

Gemeente Bergeijk.

Schoenwinkel Geenen.

Drukkerij Gielen.

Albert Heijn Bergeijk.

 

vrijwilligersmarkt

Eerselvoorelkaar poster, Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen, Muzenval[1895]

Ieder(in)

iederin

 

PERSBERICHT

Utrecht, 28 februari 2017

 

Belastingvoordelen voor mensen met een ziekte of beperking Het kan nog steeds: zorgkosten terug via de belasting

 

Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Die kosten zijn voor een deel nog steeds aftrekbaar via de belasting. De website Meerkosten.nl legt heel precies uit hoe dat moet. Daarnaast geeft de website ook informatie over andere regelingen die het inkomen extra ondersteunen.  

 

In begrijpelijke taal geeft Meerkosten.nl uitleg over het invullen van de belastingaangifte 2016. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe u gemaakte kosten terug kunt verdienen. Dat kan soms oplopen tot honderden euro’s. Hoe hoog het bedrag is dat u terug kunt krijgen, hangt af van uw zorgkosten, uw inkomen en het inkomen van een eventuele fiscale partner.

 

Dubbel voordeel

Aangifte doen loont vaak dubbel. U krijgt namelijk niet alleen belastinggeld terug. Door de aftrek wordt uw inkomen voor de berekening van eigen bijdragen voor zorg, hulp of voorzieningen lager. Daardoor gaan ook die eigen bijdragen naar beneden. Mogelijk krijgt u ook meer zorgtoeslag of huurtoeslag.

 

Meer belastingvoordelen

Meerkosten.nl geeft niet alleen informatie en praktische tips over de aftrek via de aangifte inkomstenbelasting, maar ook over andere belastingvoordelen zoals de jonggehandicaptenkorting, de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap, de aftrek van premies voor lijfrentes voor een gehandicapt (klein)kind en nog veel meer.

 

Inkomen extra ondersteunen Naast de belastingaftrek zijn er ook nog andere mogelijkheden voor mensen met een handicap of chronische ziekte om hun inkomen extra te ondersteunen. Bijvoorbeeld financiële hulp van de gemeente, ruimere huurtoeslag, lagere autobelasting, dubbele kinderbijslag. Meerkosten.nl geeft ook over deze regelingen heldere informatie.

Brochure

De informatie van Meerkosten.nl is ook te raadplegen in een brochure. Deze brochure Belastingvoordeel 2016 kunt u vanuit de webwinkel van Ieder(in) downloaden.

 

 

 

Over Ieder(in)

Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een beperking en chronisch zieken. Tweehonderdvijftig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking. We behartigen de belangen van meer dan twee miljoen mensen.

 

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting op 06-46 35 38 08, m.buth@iederin.nl

 

Ga naar www.meerkosten.nl Downloadbare pdf in de webwinkel van Ieder(in) http://www.mijnwinkel.nl/shop24024/geldzaken/p-1a/10431.html