Aankondiging opening de Beweegtuin

Zaterdag 15 juni 2013 van 11.00 – 14.00 uur.

Plaats: evenemententerrein achter theater De Kattendans.

Het is zover. De werkzaamheden zijn, op het kunstwerk na, afgerond en daarom wil dorpsraad ’t Hof op zaterdag 15 juni a.s. om 11.00 uur de beweegtuin feestelijk laten openen door wethouder Anja Tils. Onze nieuwe beweegtuin is het verzamelwoord  voor:

• een fitnessparcours met beweegtoestellen voor jong en oud.
  • jeu de boules banen voor liefhebbers.
  • panna kooi voor de balspelende jeugd.

Kinderen van de basisscholen, jongeren, volwassenen, (sport)-verenigingen en actieve ouderen mogen er gratis gebruik van maken en naar hartenlust op oefenen.

Iedereen is van harte welkom en zal voorzien worden, naast koffie, thee, water en drinken voor de kinderen, van gezonde hapjes gesponsord door de plaatselijke middenstand.

Verder kunt U er informatie vinden over diverse organisaties zoals GGD.

Op deze dag is er ondersteuning en uitleg van 2 fitnessorganisaties, worden er jeu de boules parteitjes gespeeld en zal het jongerenwerk wedstrijden organiseren in de panna-kooi.

Ook zullen er muzikale noten klinken om de sportieve sfeer te verhogen .Dit alles is mogelijk dankzij vrijwilligers en actieve sporters.

Het geheel is tot stand gekomen door IDOP-projecten(integrale dorpsontwikkelingsplannen), waarbij de Provincie Noord-Brabant gelden beschikbaar stelt(50% van de kosten) voor projecten, waarbij de zelfwerkzaamheid van de inwoners met hun dorps- en kernraden versterkt wordt. De overige kosten worden betaald door de gemeente Bergeijk, die in samenwerking met dorpsraad ’t Hof een gedeelte van het evenemententerrein ingericht heeft tot een beweegtuin.

Het ligt in de bedoeling het fitnessparcours nog verder te verfraaien met een passent kunstwerk van onze plaatselijke beeldend kunstenaar Harry Verhoeven.

In de toekomst kan het trimparcours nog verder uitgebreid worden met andere toestellen, mits we de financiën ervoor rond kunnen krijgen.

Kom dus ook en doe mee. Laat deze opening het begin zijn van vele sportieve uren om gratis fit te blijven. Ook jouw spieren zullen je er dankbaar voor zijn.

Daarnaast hopen we, dat iedereen er met respect mee omgaat en alles intact laat, zodat we tot in lengte van dagen er met z’n allen van kunnen genieten.

Namens dorpsraad ’t Hof

Thea de Valk en Agaath Bussing.