Terugblik op opening Beweegtuin

De officiële opening van de beweegtuin op het evenemententerrein, zo dicht in en bij de natuur, ging gepaard met de natuurelementen wind, regen, zon en wolken. Het plezier was er voor de belangstellenden niet minder om. Er werd gezellige muziek gemaakt door de Hofhuys muzikanten en naderhand door de sambaband van voorheen slagerij Sengers. Men kon les krijgen in bewegen op muziek het zgn. bootcamp en uitleg bij de nieuwe fitnessapparatuur of wat kennis opdoen bij diëtiste Ellen Winters en/of de GGD. Voor kinderen was er een avonturenbaan met lucht gevuld en ze konden ballonnen oplaten met naamkaartjes eraan. Ook werd er druk gevoetbald in de panna kooi o.l.v. het Jongeren Opbouwwerk.

Verder verdient de plaatselijke middenstand een pluim op z’n hoed. Hun betrokkenheid, sponsoring en vrijgevigheid zorgde ervoor, dat iedereen allerlei gezonde lekkernijen kon proeven en eten. Ook was er soep van de slager en koffie, thee en drinken voor de kinderen, dankzij de gastvrijheid en inzet van personeel van ’t Hofhuys. Na de openingsceremonie werd midden tussen de fitnesstoestellen een prachtig stalen beeld onthuld, gemaakt door onze plaatselijke beeldend kunstenaar Harry Verhoeven, in bruikleen geschonken aan de beweegtuin om deze te verfraaien. Het stoere paard, dat tevoorschijn kwam, trotseerde wind en regen en liet zich door niets van de wijs brengen. Het kreeg onmiddellijk een waterdoop en de harde wind waaide om z’n hoofd. Na de zomerperiode gaan we nog een wedstrijd organiseren om het paard van een stoere naam te voorzien. Iedereen kan alvast gaan brainstormen.

Verder willen wij allen, die hebben meegeholpen om deze feestelijke opening goed te laten verlopen, heel hartelijk bedanken. Laat deze opening het begin zijn van vele sportieve uren van groepen mensen of individuele gebruikers om gratis fit te blijven. Een sociale, sportieve ontmoetingsplaats voor jong en oud in het hart van Bergeijk, de groenste gemeente van Nederland. Tot slot een appel aan iedereen om met respect met de toestellen, jeu de boules banen en panna kooi om te gaan en alles intact te laten, zodat we er met z’n allen tot in lengte van dagen van kunnen genieten.

Namens dorpsraad ’t Hof

Thea de Valk en Agaath Bussing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*