Heeft u hulp nodig vanwege corona? Lumens helpt!

Inmiddels merken mensen steeds meer de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Dit kan stressreacties of gevoelens van neerslachtigheid, boosheid veroorzaken. Ook hebben mensen veel vragen.

Wat doet maatschappelijk werk?

Als maatschappelijk werkers in de Kempen kan Lumens veel betekenen in de psychosociale ondersteuning voor mensen.

Heeft u vragen zoals:

Ik pieker veel over de gevolgen van het coronavirus en voel me daardoor angstig, moe, neerslachtig, heb moeite me te concentreren of slaap slecht;
Ik voel me boos/agressief en heb geen vertrouwen in de overheid m.b.t. de aanpak van het coronavirus;
Hoe kan ik er zijn voor mijn naasten?
Hoe regel ik mijn dagelijks leven (boodschappen, afspraken werkgever)?

Lumens kan u helpen door:

Wijzen op bronnen waar mensen de juiste informatie kunnen vinden (huisarts, rivm.nl, gemeente Bergeijk, school);
Helpen de gedachten van mensen op een rijtje te krijgen. Tips geven om te ontspannen, helpende gedachten in plaats van niet-helpende gedachten te stimuleren;
Netwerk in kaart brengen, wie kun je vragen om hulp als je boodschappen nodig hebt? Wie kun je bellen als je je ongerust voelt?
Luisterend oor bieden;
Doorverwijzen wanneer nodig.

Bellen of Skypen

Lumens volgt de richtlijnen van het RIVM/GGD m.b.t. Noord-Brabant. De afspraken zijn daarom telefonisch of via Skype voor zolang deze richtlijnen gelden.

Doorverwijzen

Mocht u mensen tegen komen die hulp van ons zouden kunnen gebruiken kunt u deze mensen naar ons doorverwijzen. U kunt contact opnemen via aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl.

Samenwerking

Laten we juist nu de samenwerking opzoeken. Mochten we met jullie mee kunnen denken of kunnen bijdragen aan verspreiding van jullie goede initiatieven dan doen wij dat heel graag.

Zorg goed voor elkaar!

Contact opnemen met Lumens Team de Kempen

Mail gerust met vragen of verzoek om telefonisch contact. Wij kijken dan wie binnen het team beschikbaar is om contact op te nemen
Mail aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl of ga naar website www.lumenswerkt.nl

Volg Lumens op social media

Wij verspreiden op social media informatie over psychosociale klachten bij mensen. Volg ons via https://www.instagram.com/lumensdekempen/  of  www.facebook.com/lumenstteamdekempen

Ook onze collega’s in Eindhoven zijn een battle voor jeugd en jongeren gestart om positieve energie te genereren. Zie Dynamo Jeugdwerk of op Instagram #dynamojeugdwerk en #beatthelockdown.