IMG_5545

Foto v.l.n.r.: Frans Pasmans – Agaath Bussing – Thea Valk – Jennemiek Hoppenbrouwers – Ad van Poppel

 

J. Hoppenbrouwers

Nog geen informatie…

Ad van Poppel Penningmeester

Thea van de Valk Bestuurslid

Ik ben geboren in 1951 en ben in 1971 in Bergeijk komen wonen. Ik heb twee kinderen en was vijfendertig jaar getrouwd met mijn in 2004 overleden man Jan. Medio jaren negentig heb ik in wijk De Beistervelden het toenmalige Bouwteam mee opgericht. Onze bezigheden bestonden uit het veilig en leefbaar maken van onze wijk, hierin hadden wij een adviserende functie naar de gemeente. In 2002 ben ik met de leden van het bouwteam in het tegenwoordige buurtpreventieteam overgegaan. Voor het buurtpreventieteam onderhoud ik op dit moment de contacten met gemeente en politie. In 2006 ben ik bestuurslid geworden van “Dorpsraad Bergeijk ’t Hof”. Hier ben ik aanspreekpunt voor wijk “Beistervelden”. In de laatste jaren heb ik aan diverse projecten meegewerkt, zoals de kinderboerderij en de beleeftuin van het IDOP..
Ik wil graag wat kunnen betekenen voor onze gemeenschap. Het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid staat bij mij hoog in het vaandel.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verzorgende bij dagcentrum Antonis van Valkenhof. Mijn hobby’s bestaan voornamelijk uit tennis, fietsen en ben Bourgondisch ingesteld.

Frans Pasmans Voorzitter

mijn naam is Frans Pasmans  geboren (13 maart 1951)en getogen  te Oost- West en Middelbeers . Ik ben in  Mei 1975 Getrouwd met een Bergeijkse  ingezetene en woon vanaf  deze tijd met heel veel plezier in deze prachtige landelijke gemeente.We hebben 3 kinderen  allen ook woonachtig in Bergeijk. Ook zijn we gezegend en zeer vereerd met  maar liefst 9 kleinkinderen Mijn hobby,s zijn ; Fietsen, wandelen,kaarten, zingen ,lector zijn in onze parochie en tuinieren. Vanaf  Juni  1975  ben ik vervoerder van Boerderijmelk van Melkveebedrijven hier uit de Kempen  en vervoerde die eerst meestal hier in Bergeijk naar ,, het Stoom ‘’ en na de sluiting voortaan naar de bij FrieslandCampina aangesloten bedrijven in Nederland en België. Dat doe ik in een teamverband 7 dagen en 7 Nachten het gehele jaar door. we vervoeren  met  1 RMO ( 34 tonner)voertuig 1 miljoen liter melk per week en rijden hierbij 250000 km. op jaarbasis. 17 jaar lang heb ik met veel plezier de belangen behartigd voor alle zelfstandige melkrijders van Campina maar toen de Dorpsraad Bergeijk ‘t Hof in beeld kwam om opgericht te worden was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt.Ik wilde ook iets als vrijwilliger voor de Gemeenschap betekenen vandaar mijn interesse in de Dorpsraad . toen we 7  kandidaten bij elkaar hadden hebben we in Oktober 2007  de Stichting Dorpsraad Bergeijk ‘t Hof opgericht. Wij zijn een hechte sociale club mensen en we streven er met z.n allen naar om de leefbaarheid in onze Kern te handhaven en waar nodig ook te versterken. dat is ons beeldmerk. We hebben er ook enorm plezier in en hebben vooral gewerkt aan vele gemeentelijke projecten(waaronder het iDOP) en hebben dit samen met Amtenaren ,B en W en Gemeenteraad meestal heel succesvol weten af te ronden. Wij als Dorpsraad willen de spreekbuis zijn naar de Gemeente toe waarbij we de laagdrempelijkheid  voor de bewoners erg belangrijk vinden. wij houden ons aanbevolen voor alle gemeenschappelijke zaken die spelen in onze kern Bergeijk ‘t Hof.

 Agaath Bussing Bestuurslid

Mijn naam is Agaath Bussing-Scheffer, geboren op 07-07-1945 in ’s Gravenhage.  Daar heb ik mijn hele jeugd aan de rand van de stad gewoond en ook op school gezeten. Na de middelbare school werkte ik eerst een jaar op kantoor bij de Shell en behaalde daarna de akte van bekwaamheid als leidster en hoofdleidster bij het kleuteronderwijs en verder diverse diploma’s op het gebied van handvaardigheid. Gedurende één jaar heb ik op een kleuterschool in Den Haag als leidster gewerkt en ben daarna, toen ik 20 jaar was, vertrokken naar Amstelveen.

Daar woonde ik met veel plezier ruim 9 jaar op kamers en werkte als hoofdleidster op één van de plaatselijke kleuterscholen. In 1976 trouwde ik met Jaap Bussing, verhuisde naar Bergeijk en ging werken op een kleuterschool in Geldrop. Na ruim twee jaar stopte ik even met werken i.v.m. de geboorte van  een zoon. Later werden er nog twee zonen geboren. Zij wonen tot mijn grote vreugde in de regio met hun vrouwen en hebben alle drie 2 kinderen. Hierdoor ben ik de trotse oma van 2 kleinzoons en 4 kleindochters. In die periode volgde ik de applicatiecursus i.v.m. de integratie van de kleuterschool met de lagere school tot basisschool. Ook werkte ik op invalbasis op een ZMLK- school in Eindhoven en viel regelmatig in op de Prinses Beatrix school in Bergeijk. Uiteindelijk ben ik daar vaste leerkracht geworden  en heb met veel plezier en inzet 27 jaar op de Prinses Beatrix school gewerkt tot mijn  65-ste levensjaar. Naast het schoolleven en de aandacht voor het gezin verzorgde ik met een groep dames jarenlang rondleidingen bij weverij De Ploeg en vertelde daar aan de gasten over de geschiedenis van de weverij en het proces van weven en verven. Ook zat ik 20 jaar in de organisatie van de 2-de hands kinderkleding- en speelgoedbeurs te Bergeijk.

Op sportief gebied mag ik graag wandelen, zwemmen en fietsen. De plaatselijke Kennedymars over 80 kilometer heb ik 13 keer uitgelopen. Op creatief gebied geniet ik van knutselen met allerhande materialen en volg workshops om bronzen beelden  te maken van wasmodel tot beeld . Hieraan beleef ik veel plezier. Verder verzamel ik boekjes van vóór 1950 om te leren lezen en heb er inmiddels een paar duizend in m’n bezit. Ook fotograferen heeft al jaren mijn belangstelling.

Omdat ik me graag onder de mensen bevind en geen moeite heb met spreken in het openbaar ben ik na m’n pensioen lid geworden van dorpsraad Bergeijk ’t Hof. Als enthousiaste vrijwilligers vormen we een schakel tussen de gemeente en zijn inwoners en proberen mee te denken en initiatieven te ontplooien die een breed draagvlak hebben De zelfwerkzaamheid van de dorpsraden en de bewoners van Bergeijk is hierbij erg belangrijk. Steeds worden er weer nieuwe plannen gemaakt voor de toekomst van ons leefbaar dorp. Hierbij is samenwerking met elkaar en de gemeente en inzet met actief betrokken inwoners van alle leeftijden hard nodig. Met plezier woon ik met m’n man Jaap in Bergeijk en hoop nog lange tijd mijn betrokkenheid en inzet te kunnen en mogen geven.