IMG_5545

Foto v.l.n.r.: Frans Pasmans – Agaath Bussing – Thea Valk –  Jennemiek Hoppenbrouwers (voormalig bestuurslid) – Ad van Poppel

Per september 2019 bestaat het bestuur van de Dorpsraad Bergeijk ’t Hof uit:
Frans Pasmans, voorzitter
Ad van Poppel, penningmeester/ secretaris
Thea de Valk
Agaath Bussing
Jennifer van Deursen

Klik op de linkcontact met Dorpsraad Bergeijk ’t Hof

In oktober 2007 is de Stichting Dorpsraad Bergeijk ‘t Hof opgericht. Wij zijn een hechte sociale club mensen en we streven er met z’n allen naar om de leefbaarheid in onze kern te handhaven en waar nodig ook te versterken. Dat is waar we voor staan. We hebben er ook enorm plezier in.  Wij stellen ons graag even aan u voor!

Thea de Valk:  Ik ben in 1971 in Bergeijk komen wonen. Ik heb twee kinderen en was vijfendertig jaar getrouwd met mijn in 2004 overleden man Jan. Medio jaren negentig heb ik in wijk De Beistervelden het toenmalige Bouwteam mee opgericht. Onze bezigheden bestonden uit het veilig en leefbaar maken van onze wijk. In 2002 ben ik met de leden van het bouwteam in het tegenwoordige buurtpreventieteam overgegaan. Voor het buurtpreventieteam onderhoud ik op dit moment de contacten met gemeente en politie. In 2006 ben ik bestuurslid geworden van Dorpsraad Bergeijk ’t Hof. Hier ben ik aanspreekpunt voor wijk “Beistervelden”. In de laatste jaren heb ik aan diverse projecten meegewerkt, zoals de kinderboerderij en de Beleeftuin van het IDOP.  Ik wil graag wat kunnen betekenen voor onze gemeenschap. Het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid staat bij mij hoog in het vaandel.”

Frans Pasmans:  “Ik ben geboren en getogen in Oost- West en Middelbeers. Sins mijn huwelijk met een Bergeijkse in 1975 wonen we met heel veel plezier in deze prachtige landelijke gemeente. We hebben drie kinderen en 9 kleinkinderen allen ook woonachtig in Bergeijk. Vanaf  juni 1975  ben ik vervoerder van boerderijmelk van melkveebedrijven hier uit de Kempen. Ik heb 17 jaar lang met veel plezier de belangen behartigd voor alle zelfstandige melkrijders van Campina. Toen de Dorpsraad Bergeijk ‘t Hof in beeld kwam om opgericht te worden was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ik wilde ook iets als vrijwilliger voor de gemeenschap betekenen vandaar mijn interesse in de Dorpsraad. We hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan vele gemeentelijke projecten (waaronder het iDOP) en hebben dit samen met ambtenaren, burgemeester en wethouders en de gemeenteraad (meestal) heel succesvol weten af te ronden.

Agaath Bussing: Geboren in ’s Gravenhage en daar heb ik mijn hele jeugd aan de rand van de stad gewoond. Gedurende één jaar heb ik op een kleuterschool in Den Haag als leidster gewerkt en ben daarna, toen ik 20 jaar was, vertrokken naar Amstelveen. In 1976 trouwde ik en verhuisde naar Bergeijk en ging werken op een kleuterschool in Geldrop. Na ruim twee jaar stopte ik even met werken vanwege de geboortes van onze drie zonen. Ik ben een trotse oma van zes kleinkinderen. Uiteindelijk ben ik op de Prinses Beatrixschool vaste leerkracht geworden  en heb met veel plezier en inzet 27 jaar daar gewerkt tot mijn  65-ste levensjaar. Naast het schoolleven en de aandacht voor het gezin verzorgde ik met een groep dames jarenlang rondleidingen bij weverij De Ploeg. Daar vertelde ik aan de gasten over de geschiedenis van de weverij en het proces van weven en verven. Ook zat ik 20 jaar in de organisatie van de 2-de hands kinderkleding- en speelgoedbeurs te Bergeijk. Omdat ik me graag onder de mensen bevind en geen moeite heb met spreken in het openbaar ben ik na m’n pensioen lid geworden van dorpsraad Bergeijk ’t Hof. Met plezier woon ik met m’n man in Bergeijk en hoop nog lange tijd mijn betrokkenheid en inzet te kunnen en mogen geven.

Jennifer van Deursen: Sinds 2018 woon ik in Bergeijk maar ik ben geboren in Valkenswaard. Ik heb ook nog een korte periode in Friesland  in het dorpje Burgum ( gemeente Tytsjerksteradiel) en in Zevenbergen (gemeente Moerdijk) gewoond. Ik woon samen met mijn partner en mijn twee dochters in de wijk De Bosrand. In Valkenswaard ben ik enkele jaren secretaris geweest van de wijkcommissie het Gegraaf en die ervaring wil ik graag meenemen en inzetten in de dorpsraad ’t Hof. Het geeft erg veel voldoening om iets te kunnen betekenen in je eigen directe leefomgeving, soms letterlijk bij jou om de hoek. Door samen met gemeente en betrokken inwoners te kijken naar de mogelijkheden en kansen die zich voordoen kunnen we mooie dingen tot stand laten komen en mensen samen brengen.