Beweeg mee, want bewegen is een feest.

 

Onder ideale weersomstandigheden heeft zaterdag 14 juni een beweegevenement voor senioren plaatsgevonden in De Beweegtuin bij het evenemententerrein achter De Kattendans. Het geheel werd mogelijk gemaakt door Dorpsraad Bergeijk ’t Hof, GGD Brabant-Zuidoost, RSZK ’t Hofhuys en de gemeente Bergeijk.

Het prieeltje tussen fitness-parcours en het ronde gebouw van RSZK ’t Hofhuys was gezellig ingericht met tafeltjes, stoelen en een echte theebar verzorgd door de GGD.

De opening van het beweegevenement werd verricht door wethouder Sport, Frank van der Meijden waarna een aantal bezoekers volop ging bewegen. Er was een rijk voorziene tafel van de pedicures Germieke Sleddens (pedicuresalon Medivoet-leven op goede voet) en Francine van Gompel (Blije voeten) van de brancheorganisatie Provoet en materiaal van schoenenwinkel Geenen. Verder klonk er muziek, waarop iedereen onder leiding van Trainer RSZK Welzijn Nathalie van der Heijden in een kring bewegingen maakte op muziek. Advies en ondersteuning kon men krijgen bij en op de fitnessapparatuur door de fysiotherapeuten Sjaak en Ira Coenen uit Riethoven en Laura Heuvelmans.

 

Het fitnessparcours werd onlangs uitgebreid met twee nieuwe toestellen, mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van de Rabobank. Als vertegenwoordigster van de bank nam Silke Lokker onze welgemeende dank daarvoor in ontvangst. Het hele evenement is vast gelegd door Birgit van Herk fotografie. Ook kon men kijken bij en/of meedoen aan spelletjes op de jeu de Boules banen achter theater De Kattendans.

 

Dankzij de inzet van Ivonne Megens van de RSZK mochten wij de keuken van ’t Hofhuys gebruiken voor koffie, limonade, als watertap, het maken van de gesponsorde gezonde hapjes van Jumbo Luyksgestel en verder het lenen van diverse spullen van RSZK ‘t Hofhuys. Tot hun grote verrassing werden Agaath Bussing en Thea de Valk van dorpsraad Bergeijk ’t Hof door de GGD tot Gezondheidsambassadeurs van Bergeijk benoemd. Zij hebben deze titel te danken aan hun inzet voor de gezondheid van medebewoners van Bergeijk en in het bijzonder voor hun bijdrage aan het verwezenlijken en promoten van De Beweegtuin op het Hof. Heel veel hulp en ondersteuning hebben ze daarbij gehad van Dorien van Hall (gemeente Bergeijk) en Bo van Herk, stagiaire bij de gemeente, die afstudeerde met deze bijzondere activiteit. Verder bedanken wij alle andere vrijwilligers voor hun hulp bij het voorbereiden, inrichten en ondersteunen van dit evenement.

 

Heeft U deze feestelijke middag gemist? Dan niet getreurd! De beweegtuin is gratis toegankelijk voor iedereen. En op 23-30 juni, 7 juli,10-17-24 augustus is er gratis uitleg van de beweegapparaten van 11.15-12.15 door Trainer RSZK Welzijn Kelly van de Ven. Opgave Receptie RSZK Hofhuys. Kom ook eens, maak anderen enthousiast en doe mee. Het is gezond en geeft veel plezier.