Kempisch uurtje KempenTV over financiële uitdagingen

We kunnen er niet meer omheen: alles wordt duurder. Boodschappen, benzine, elektriciteit.. en ga zo maar door. Voor veel mensen is dit een probleem. Mensen die tot voor kort hun rekeningen nog prima konden betalen, zien dat het een steeds grotere uitdaging is om uit de rode cijfers te blijven. In de Kempen vinden we het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen. Wanneer iemand in armoede leeft of moeite heeft om rond te komen, wordt dat al snel een hele uitdaging.
Thema’s zoals de energie(toeslag), de link tussen armoede en gezondheid, het taboe op armoede en de regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken komen aan bod.

Tijdens het Kempisch uurtje van KempenTV gaan de vijf wethouders van de Kempengemeenten met elkaar in gesprek over armoedeproblematiek en financiële uitdagingen van deze tijd. Door dit onderwerp aandacht te geven, hopen we alle inwoners te kunnen infomeren en adviseren over wat ze kunnen doen en waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben of als ze anderen in hun omgeving willen helpen.

Wanneer?

De uitzending zal op 10 en 11 september 2022 te zien zijn op KempenTV en in Oirschot op één TV. Link naar het promo filmpje van KempenTV: https://youtu.be/FSW1aB-kdi8(externe link)